Powiatowy Urząd Pracy w Wieliczce ponownie zaprasza instytucje szkoleniowe posiadające aktualny wpis do rejestru instytucji szkoleniowych prowadzony przez Wojewódzki Urząd Pracy do składania ofert na organizację szkolenia „ Kucharz małej gastronomii" finansowanego z Funduszu Pracy
- Zamawiający: Powiatowy Urząd Pracy w Wieliczce
2. Nazwa szkolenia: „Kucharz małej gastronomii"
3. Cel i zakres szkolenia: Nabycie podstawowych umiejętności pracy w małej gastronomi. Nabycie wiedzy z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; nowych technologii i trendów w gastronomii.
4. Miejsce realizacji szkolenia: do 25 km od siedziby PUP Wieliczka5. Źródło finansowania szkolenia: Fundusz Pracy
6. Ilość osób mających uczestniczyć w szkoleniu: 1 osoba
7. Proponowana ilość godzin edukacyjnych szkolenia: 30 godzin edukacyjnych (szkolenie powinno być realizowane w wymiarze co najmniej 25 godzin zegarowych tygodniowo)
8. Planowany termin rozpoczęcia szkolenia: sierpień 2018r.
9. Kryteria wyboru ofert: Podczas procedury wyłaniania instytucji szkoleniowej, której zostanie zlecone przeprowadzenie szkolenia urząd pracy uwzględnia:
- Dostosowanie zakresu szkolenia odpowiednio do identyfikowanego na rynku pracy zapotrzebowania na kwalifikacje;
- Proponowana jakość oferowanego programu szkolenia, w tym wykorzystanie standardów kwalifikacji zawodowych i modułowych programów szkoleń zawodowych, dostępnych w bazach danych prowadzonych przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej;
- Posiadanie przez instytucję szkoleniową certyfikatu jakości usług;
- Akredytacji Kuratorium Oświaty,
- certyfikatu systemu zarządzania jakością kształcenia wydany na podstawie międzynarodowych norm i standardów,
- Dostosowanie kwalifikacji i doświadczenia kadry dydaktycznej do zakresu szkolenia;
- Dostosowanie wyposażenia dydaktycznego i pomieszczeń do potrzeb szkolenia, z uwzględnieniem bezpiecznych i higienicznych warunków realizacji szkolenia;
- Rodzaj dokumentów potwierdzających ukończenie szkolenia i uzyskania kwalifikacji
- zaświadczenie potwierdzające ukończenie kursu;
- certyfikat;
- Sposób organizacji zajęć praktycznych określonych w programie szkolenia:
- zapewnienie dla każdego uczestnika szkolenia samodzielnego stanowiska podczas zajęć praktycznych;
- Wewnętrzny nadzór służący podnoszeniu jakości prowadzonego szkolenia
- dodatkowa ankieta w trakcie trwania szkolenia;
- Koszt szkolenia.
10. Sposób przygotowania oferty: Ofertę należy przygotować wg PROGRAMU SZKOLENIA , który stanowi załącznik nr 1 do zaproszenia do składania ofert. Dodatkowo proszę o wypełnienie załącznika nr 2 – kosztorys szkolenia oraz
załącznik nr 3 – harmonogram szkolenia.11. Miejsce i termin złożenia oferty:
Oferty prosimy przesyłać do 27 lipca 2018 r. na adres:
Powiatowy Urząd Pracy w Wieliczce
ul. Sienkiewicza 13 A, 32-020 Wieliczka
lub na adres e-mail: szkolenia@pupwieliczka.pl
Osoba do kontaktu: Małgorzata Paździor tel. 12 289 70 11
==> ZAŁĄCZNIKI <==